Машина проверява здравния статус
Машина проверява здравния статус / netinfo
Специализирана машина, чрез която гражданите ще могат да проверяват здравноосигурителния си статус, ще бъде монтирана във фоайето на НАП- Хасково до дни. Това съобщи директорът на Териториалната дирекция Илчо Илчев, който изтъкна, че нововъведението ще облекчи хората с нарушени вноски.

От приходната агенция обявиха и опрощаване до хиляда лева на юридическите лица, които до 31 март декларират и платят налога си по интернет. От тази година такситата и маршрутките няма да бъдат облагани за патентна дейност, а данъкът- печалба по Закона за корпоративното подоходно облагане пада от 15- на 10 процента.

Родителите ще могат да ползват нови, по- високи облекчения за деца до 18 години, като реално намалената тежест семействата ще усетят догодина.

По отношение на изтеклата 2006 година в НАП- Хасково отчитат 106 процента общо изпълнение на плана си и прибрани над 96 милиона и 650 хиляди лева данъци. Единствено неизпълнение е отбелязано по бюджета на Здравната каса, което е обща тенденция за цялата страна.