/ Областна администрация, Хасково
Благотворителният базар „Мартеничка с кауза“ вече е открит днес в Областна администрация Хасково. На него в продължение на три дни ще се продават мартенички в помощ на децата с онкологични заболявания.

Инициативата е на учениците и преподавателите от ПГТ “Александър Паскалев“ -Хасково и е част от Националния конкурс „Мартеничка с кауза“ на Националния научен експедиционен клуб ЮНЕСКО, част от проекта „Култура за всички деца“.

Хасково, "Мартеничка с кауза"
Областна администрация, Хасково

Областният управител на Хасково Станислав Дечев заяви пълната си подкрепа за благородната кауза. Той благодари на учениците за тяхната съпричастност, на преподавателите за това, че възпитават хора с добри сърца и на всички гости, които ще подарят здраве на онкоболните деца.

Станислав Дечев благодари и на търговците от пазара за мартеници в Хасково, които също се включиха спонтанно в инициативата и подариха ръчно изработени маретници, детски и традиционни символи на пролетта.

Хасково, "Мартеничка с кауза"
Областна администрация, Хасково

Директорът на гимназията по туризъм Пенка Георгиева съобщи, че само за няколко дни учениците са изработили над 1700 мартеници. Нито за момент не сме се колебали да се включим в тази инициатива и се радваме, че наш партньор е областният управител и администрация му, подчерта Георгиева.

Хасково, "Мартеничка с кауза"
Областна администрация, Хасково

Гости на откриването и първи клиенти на базара в областната управа бяха началникът на РУО Христина Боева, представители на НАП Хасково, преподаватели и родители. От НАП съобщиха, че всички техни клиенти утре ще получат #мартеничка с #кауза.

Областният управител Станислав Дечев купи първата мартеница от благотворителния базар за администрацията си. „Мартеничка с кауза“ в Областна администрация-Хасково продължава до 3 март.