Малки полицаи наблюдаваха демонстрации със служебни кучета
Малки полицаи наблюдаваха демонстрации със служебни кучета / МВР - Хасково

Четвъртокласниците от Детската полицейска академия наблюдаваха днес на професионалните умения на полицейските кучета. Малките полицаи научиха, че кучетата са с различен „профил”, че са преминали 3-месечен курс на обучение с водача си и колкото по-рано кучето се озове на местопрестъплението, толкова е по-голям шансът да „хване” следата. Много емоции предизвика занятието „Задържане на бягащ нарушител” и „Откриване на наркотици”. Кучетата показаха и умения по обща дисциплина, а именно изпълнение на команди и послушание.

Това е последното практическо занятие на децата от СОУ „Васил Левски” в Хасково преди изпита им, който ще се проведе в края на месеца, за да получат дипломите си за специални агенти от Академията.

Целта на обучителите е създаване и реализиране на модели за превенция на агресивно поведение, насилие и асоциални прояви на деца. Задача на Академията е да утвърди ценностното отношение на децата към Закона и законосъобразното поведение, да развие умението им да правят връзка между права и отговорности, да се научат да работят в екип, да се подкрепят и да се грижат за другите.