Максим Генчев в Димитровград: Да се заговори за Левски повече, отколкото за политиците
Максим Генчев в Димитровград: Да се заговори за Левски повече, отколкото за политиците / DarikNews

Беше време да се заговори за Левски повече, отколкото за който и да е политик- така Максим Генчев отговори на въпроса какво го е накарало да направи фирма „Дяконът Левски”, чиято премиера разбуни духовете. В зала „Гросето” в Димитровград снощи Максим Генчев гостува заедно с част от екипа, включително продуцентът Златина Флипова и синът й Симеон, който играе малкият Левски. Димитровград е сред общо 4-те общини в страната, подпомогнали финансово продукцията, заедно с Карлово, Левски и Бургас, посочи Максим Генчев. 4 общини вдигнаха байряците и това беше много трогателно за мен, коментира той. Започнахме отчаяно, след като държавата не пожела да подкрепи сценария. Както Левски е обикалял от къща на къща и ние търсихме пари, разказа той.

Максим Генчев в Димитровград Да се заговори за Левски повече отколкото за политиците
netinfo

Борих се да не отивам към документален филм и да заприлича на рецитал. Исках да съживя Левски- автентичен, поизцапан, неизбръснат, истински, коментира още Максим Генчев. Той благодари на временния директор на димитровградския театър Тодор Боянов, който участва с епизодична роля във филма. Реквизитът е подарен на театъра в Кърджали, но със спогодба ще може да се ползва и от вашия театър, посочи Максим Генчев.

 

За смелостта да направи филм за Левски го поздрави кметът на общината Иво Димов, който коментира, че това е огромна отговорност и нито за миг не са се поколебали за решението да подпомогнат финансово продукцията.

До края на февруари първата част на филма ще бъде прожектирана в киното на Димитровград. До 27 февруари цените са промоционални- 3 лв. за ученици и 6 лв. за възрастни, информират от общината. От почти всички училища са заявили посещения.