Махнаха главния секретар на Областна администрация
Махнаха главния секретар на Областна администрация / netinfo

Донка Петрова, досегашен главен секретар на Областна адмитнистрация Хасково вече не изпълнява тази длъжност. Госпожа Петрова, съпруга на шефа на хасковската полиция, е назначена на по-ниска длъжност, потвърдиха за Дарик от администрацията.

Първоначалната информация гласеше, че Донка Петрова е уволнена, но стана ясно, че от днес тя ще работи като главен ексепрт в дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост". Новият главен секретар на областта е Добрин Паранаров, съобщиха за Дарик от администрацията. Паранаров е назначен на поста временно, до провеждането на конкурс за заемане на длъжността.

Временните назначения очевидно ще тегнат още дълго време над институцията, представляваща държавната власт в Хасково. Областта ни продължава да е единствената в България без назначен от Министерски съвет областен управител. Имаме си временен такъв - Кадир Исов. Четиримесечните пазарлъци явно няма да приключат и днес, когато се очакваше назначаването на областен управител да бъде една от точките в дневния ред на днешното заседание на Министерския съвет. Такава точка в дневния ред на МС обаче няма.