Кв. Черноконево, училище
Кв. Черноконево, училище / Дарик радио-Хасково
Магазинче за Надежда в кв. Черноконево
93336
Магазинче за Надежда в кв. Черноконево
  • Магазинче за Надежда в кв. Черноконево
300 лв. на две деца в нужда дариха възпитаниците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ от димитровградския кв. Черноконево. Средствата бяха събрани с великденски благотворителен базар, който организират по идея на председателя на Ученическия съвет Тито Андреев, с подкрепата на педагогическия съветник Татяна Николова и помощник-директора Стилияна Николова. С тяхна помощ децата изработват сувенири за базара „Магазинче за Надежда“.

Черноконево, училище
Дарик радио-Хасково

200 лв. от сумата бе дарена за 7-годишния Наско от кв. Марийно, който е с детска церебрална парализа. Неговите двама братя- Исус и Митко, са възпитаници на черноконевското училище. Останалите 100 лв. получи третокласникът Яни, който преди месеци при детска игра счупил тежко ръката си и терапията все още продължава. За него в школото била организирана благотворителна кампания и веднага след инцидента.

Не за първи път правим подобни инициативи. Дарявали сме за Дневния център за деца с увреждания и други деца в неравностойно положение от квартала, разказа помощник-директорът Стилияна Драгиева. Нашите ученици са предимно от ромски произход, семействата им нямат големи финансови възможности, но въпреки това всеки път откликват на благотворителни акции, отделят според джоба си и се включват активно, коментира тя.