Любимец с ново тържище до края на април
Любимец с ново тържище до края на април / netinfo
В края на април или най- късно в началото на месец май в Любимец ще заработи ново тържище. Новата борса в традиционната селскостопанска община ще отговаря на всички европейски изисквания.

Изграждане на покрита площ за търговия, хладилни камери, център за обслужване на земеделски производители предвижда проекта, който ще бъде завършен в рамките на няколко години. В първия етап през тази година от началото на сезона общината ще изгради навеси с обща площ над 1500 кв. м.

За целта ще бъде ремонтиран съществуващ вече и изграждането на два нови метални навеса, единия от които е с площ 450 кв. м. Общата площ, на която ще е разположено тържището е 30 дка.

Ремонтните дейности предвиждат изграждането на нов асфалтиран път, ще се осигури питейна вода и канализация. Предстои да бъде закупена и монтирана 60-тонна електронна везна.

Стойността на капиталовите разходи за обекта ще надхвърли 100000 лева, като една част от средствата са осигурени от бюджета на общината, а останалите ще бъдат осигурени от допълнителни приходи.