Екипи от огнеборци остават да дежурят, за да спрат ново възникване на огнища
Пожарът, възникнал на 18 юли край Харманли, е локализиран, съобщиха от МВР.

Огънят, обхванал вили, ферма и заплашил бензиностанция в града е ограничен с помощта и на хеликоптер, включил се късно снощи да помага при гасенето. Пожарникарите се бориха с огъня, за да не го допуснат до бензиностанцията.

Големият пожар край Харманли е овладян, но има ново огнище в Хасковско

Той е овладян от 12 екипа с автомобили на „Пожарна безопасност и защита на населението“, полицаи, горски служители и  доброволци. В гасенето на огъня, обхванал над 1000 дка площ, се включиха и земеделски производители с тежка техника и верижна машина за правене на просеки.

Временно бе затворен пътят от Харманли за Любимец. Поради силния вятър фронтът на пожара се насочи в посока местността „Старите лозя“ в землището на града, в посока село Надежден.

Благодарение на създадената организация бяха евакуирани хората, пребиваващи в района. Впоследствие пожарът е овладян, като на място останаха да дежурят пет екипа огнеборци, за да спрат ново възникване на огнища.

Двама огнеборци пострадаха при пожара край Харманли

Към момента няма сигнали за бедстващи или изчезнали хора. Двамата пожарникари, които пострадаха, са в добро състояние и веднага след прегледа им от екип на спешните медици са се включили в гасенето.

По първоначална информация причината за пожара е късо съединение в електропровод в района на паркинг. Остава затворена отсечката от квартал „Изгрев“ до разклона за село Надежден.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня