Леонид Лавчев употребил името и на земеделския министър при рекета в Хасково
Леонид Лавчев употребил името и на земеделския министър при рекета в Хасково / netinfo
Леонид Лавчев употребил името и на земеделския министър при рекета в Хасково
23206
Леонид Лавчев употребил името и на земеделския министър при рекета в Хасково
  • Леонид Лавчев употребил името и на земеделския министър при рекета в Хасково

Обвинителният акт срещу зам.-генералния директор на НВМС Леонид Лавчев вече е готов.

Лавчев е обвинен в това че, в периода от 9 октомври до 5 ноември е принудил един от собствениците на фирма "Булмилк" да му плати 2000 лева за да не прекрати дейността на фирмата. Лавчев е заплашил Николай Славчев, че ще затвори фирмата му чрез системни проверки и констатиране на нарушения. Той е употребил и името на министъра на земеделието, като е казал, че "Булмилк" ще бъде извадена от положителния списък с фирми, за който говори министърът.

Първата част от сумата е предадена на 9 октомври. По същото време директорът на ДВСК -Хасково д-р Христо Вълчанов, подава сигнал в министерството, че началникът му Лавчев го принуждава да изнудва тази фирма да предаде пари по куриер. Няколко дни по-късно собствениците на ощетената фирма подават сигнал в полицията. При предаването на втората част от сумата Лавчев е разкрит, като е заловен куриерът, който е трябвало да му достави парите. Тенчо Пасков не е знаел, че става въпрос за престъпна схема и за това срещу него няма обвинения, заяви пред Дарик наблюдаващия прокурор по делото Павел Жеков.

В момента Леонид Лавчев е при дознателя по случая и предстои да му бъде предявено обвинението. Прокурор Жеков потвърди, че при разследването са ползвани СРС-та, и че се проверяват и други сигнали срещу Лавчев, от засегнати собственици на мандри. Чуйте повече за обвинителния акт от прокурор Жеков: