Лекар от столична болница спечели конкурса за шеф на димитровградската
Лекар от столична болница спечели конкурса за шеф на димитровградската / DarikNews, архив
Лекар от столична болница спечели конкурса за шеф на димитровградската
63489
Лекар от столична болница спечели конкурса за шеф на димитровградската
  • Лекар от столична болница спечели конкурса за шеф на димитровградската

 

Д-р Христиан Стойков да бъде утвърден за управител на димитровградската МБАЛ „Св. Екатерина” предлага на общинския съвет председателят на конкурсната комисия Юлиян Семерджиев. Днес той внесе в деловодството на местния парламент протокола от проведените вчера два етапа на конкурса. След над 3 часа заседание за победител комисията определи соченият, като специалист от известна столична болница пловдивчанин д-р Християн Стойков. Резултат 4.86 от двата етапа е получил той от комисията. 4,76 е оценката на другия претендент- досегашният управител д-р Здравко Наков, класиран на второ място. Според Юлиян Семерджиев д-р Стойков е спечелил точки с програмата си за развитие на здравното заведение. Върху привличане на външни специалисти и финансиране по програми, както и разкриване на нови клинични пътеки, е акцентирал д-р Стойков. Настоящият управител д-р Здравко Наков, който заема поста от 2007 г., е заложил на помощ от общината за справяне с тежкото финансово състояние на болницата, посочи Юлиян Семерджиев.

Д-р Стойков е работил, като джипи. По-късно е бил лекар в Либия. Сега е част от мениджърския екип на столична болница. Има специалност „Здравен мениджмънт”, разказа Юлиян Семерджиев. Чуйте го в звуковия файл.

Междувременно стана ясно, че днес Председателският съвет на местния парламент е решил, че докладната записка няма да бъде разглеждана на предстоящата идния четвъртък сесия и ще остане за следващия месец.