Хасково Ники МВР концерт
Хасково Ники МВР концерт / netinfo
Лечението на 17-годишната Ники от Хасково ще продължи след 10 дни с процедура по присаждане на стволови клетки. Това съобщи нейната майка Росица Ленкова след завръщането си вчера от Истанбул, където Ники се лекува вече близо 2 години от тежко онкологично заболяване.
Преди дни на момичето и бе направена нова операция, а след това лекарски съвет е взел решение, че лечението трябва да продължи с присаждане на стволови клетки. Другият вариант е да се продължи с химиотерапия.
Във Фейсбук Росица Ленкова написа:
 
„Здравейте, скъпи приятели, дарители и съпричастни хора! Първо трябва да ви се извиня, че не успях да ви информирам лично какво се случва с Ники. Времето, за което се случиха събитията беше много кратко, шокът много голям и нямаше как да реагирам адекватно. Както разбрахте, Ники претърпя спешна, много рискова и трудна операция. Вече е изписана с подобрение, днес се прибра в Хасково и се възстановява. Чувства се уморена и отпаднала, но това е нормално след такава тежка интервенция. За съжаление, това не е краят на нейното борба. Трудно беше да се вземе решение за последващо лечение. След десетки консултации с доктори, продължили няколко дни, се предложиха два варианта. Единият е да продължим с химиотерапия, която не ни дава много сигурност във времето, а се взема и под внимание, че до момента има направени доста на брой. Другият вариант е да се започне процедура по трансплантация на стволови клетки. За нас по-надежден е вторият вариант, затова се насочихме към него. Методът се нарича "Автоложна трансплантация“ и първите стъпки към него ще бъдат направени след 10 дни. Доста труден път за Ники, изискващ много сериозни усилия за дълъг период от време. Няма да й бъде никак лесно, но аз съм сигурна, че моето момиче ще се справи и с това огромно предизвикателство, както с всички други досега. Нейният дух и сила са били винаги причината да се справяме с трудностите вече почти две години. Не е лек пътят, който извървяхме, няма да е лесно и сега, но няма да се откажем. Вярваме в доброто още отначало, така ще бъде и сега. Вашата любов, с която ни обграждате всеки път, вашата непрестанна подкрепа, ни научи да вярваме, че то съществува. Трябва да доведем нещата докрай. Няма да се откажем и ще продължим борбата с коварното заболяване. Много хора ни помогнаха през тези близо две години. Много неща бяха направени за каузата "Хасково за Ники". Всеки отдели от личните си средства, от личното си време и енергия за да помогне на детето ми. Думите не стигат за да изкажа благодарността и признателността си към всички вас. Зная, че животът е труден и суров, но Ники все още има нужда от вас, от вашата морална и финансова подкрепа. Затова моля от сърце всички които имат желание, да помогнат в този труден за нас момент. Благодаря ви за това, че сте толкова дълго време до нас. Добрината ви е безгранична и безрезервна. Желаем ви от сърце, най-ценният подарък - Бъдете здрави добри хора!“


Журналистическата колегия в Хасково обявява, че рестартира кампанията #жороспаси, която миналата година бе в помощ на Георги Христов. Този път тя ще бъде в памет на колегата, който почина от също толкова тежка диагноза на 20 юни миналата година, и ще е в помощ на Ники. Как точно репортерите в Хасково ще помагаме, ще Ви информираме до дни.  

Очаквайте в близките дни предстоящите инициативи на кампанията.  

Сметката за набирането на средствата за Ники е на името на майката на момичето Росица Ленкова в Пощенска банка:
BG66BPBI 7926 106 4334 801
BIC: BPBIBGSF