Крадени софийски джипове откриха в Хасково
Крадени софийски джипове откриха в Хасково / Пресцентър МВР

Склад за крадени автомобили разкриха служители на хасковската полиция. Складът се намира в Захарна фабрика. В него са намерени три джипа, обявени за издирване от столичната дирекция на вътрешните работи. Според източници на Дарик складът е бил нает от 43-годишен хасковлия - Боби Тенекийката.

Криминалистите «атакували» складово помещение на бул. «България». Там те открили три джипа „Ленд Роувър", които според направената справка били откраднати през месеците април и май тази година от София и обявени за издирване. Два от автомобилите били лизингови, а третият - собственост на частно лице. Колите са със свалени регистрационни табели.

По информация на Дарик единият от крадените джипове е бил с дипломатически номера. Научихме, че тези номера най-вероятно са дубликати, за да се осигури безпроблемното придвижване на автомобила.

Крадени софийски джипове откриха в Хасково
netinfo

Полицаите локализирали мястото с помощта на GPS сигнал, излъчван от едната кола. Научихме, че вече е установена собствеността и на трите джипа. Складът, в който "Тенекийката" е съхранявал крадените коли е бил нает от него преди около един-два месеца. Денем помещението не е било отваряно и никой не е идвал в него, разказаха хора от съседните складове. Явно дейността по укриването на крадените коли се е извършвала само вечер.

Крадени софийски джипове откриха в Хасково
netinfo

Според официалното съобщение от полицията, складът е нает от 43-годишен хасковлия - регистриран за изнасилване, нанасяне на средна телесна повреда и шофиране в нетрезво състояние. Установено е, че в близост е наел и втори склад, където са открити множество двигатели и части от МПС. И в момента се извършва оглед на място, предстоят и експертизи, които ще уточняват дали тези части са обект на кражби.