Комисар Ангел Цанков е новият директор на МВР в Хасково
Комисар Ангел Цанков е новият директор на МВР в Хасково / ОДМВР-Хасково

Заместник-директорът на ГД ”Национална полиция” Константин Димитров представи днес в Хасково новия директор на ОДМВР комисар Ангел Цанков. Досегашният - комисар Петьо Петров е назначен на длъжност директор в резерва на МВР. В събота министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев обяви в предаване на национална телевизия, че е подписал заповед за пенсиониране на директора на хасковската областна дирекция на МВР Петьо Петров. Че заповедта е съобразена с всички закони, информираха в неделя за „Дарик” от пресцентъра на министерството. С уточнението, че тя ще бъде огласена при представяне на новия директор.

 

Комисар Ангел Цанков Ганчев е завършил ВСУ ”Черноризец Храбър”-Варна . През 1990 година започва работа в МВР в РУП-Харманли. В годините последователно е заемал длъжностите: полицай, младши разузнавач, разузнавач. От 2000 година е началник група в РУП-Харманли, а 3 години по-късно оглавява управлението там. През 2006 г. става началник на регионално звено “Полиция” при ОДМВР-Хасково. Същата година през септември е назначен на длъжност началник отдел “Опазване на обществения ред и превенция” към дирекцията.

За високите си професионални успехи комисар Цанков е награждаван многократно през годините с “Обявяване на благодарност” от Директор ОДМВР, информират от дирекцията.

 

Комисар Ангел Цанков е новият директор на МВР в Хасково
netinfo

Ръководството на МВР очаква конкретни действия по линия на контрабандата, измамите с ДДС и акцизите- това бе посланието на старши-комисар Димитров към новия директор на ОДМВР-Хасково комисар Цанков, който днес в късния следобед официално бе представен пред ръководния състав на дирекцията. Старши-комисар  Константин Димитров добави още, че основният акцент в предстоящата работа, както на национално, така и на регионално ниво, е ефективната борба с битовата и организирана престъпност и установяване на добър обществен ред за гражданите.