Коледна програма в Свиленград
Коледна програма в Свиленград / netinfo

Коледен бал на спортистите организира утре Община Свиленград. По традиция в края на годината общината награждава най-изявените местни спортисти и подпомага с финансови средства всички спортни клубове. Събитието ще се състои на 12 декември, от 14 часа в местен ресторант.

Коледната програма на Свиленград е наситена с много концерти, изложби и благотворителни базари. Годишния си концерт ще представи Спортен клуб по танци „Меджик" на 14 декември, от 17.30 часа, в салона на НЧ „Просвета-1870". Също в читалището, на 20 декември, от 18 часа  коледен рок концерт ще зарадва любителите на рок музиката, а на 21 декември, от 18 часа Танцов център „Петя Стефанова"  ще изнесе своя коледен концерт. Празнични концерти ще има по всички училища и детски градини, а по селата  в общината в дните от 19 до 25 декември ще се състоят местни концерти и битови обичаи за Бъдни вечер и Коледа.

На 17 декември ще бъде връчен призът „Дарител на годината". Отличието се връчва от настоятелството на читалище „Просвета-1870" на най-щедрите дарители през изминалата година. Церемонията ще се проведе по време на традиционния коледен концерт на съставите към читалището, от 18 часа. Програмата  ще започне с  коледен базар на школата по приложни изкуства.

На 18 декември, от 17 часа, в Голяма зала на Община Свиленград  ще се проведе традицонния концерт "И ние можем да правим неща като вас" и изложба-базар на децата и възрастните, ползващи услугите на общинските социални заведения. Потребителите на Дома за жени с психични разстройства в с. Пъстрогор, на двата центъра за хора с ментални увреждания и Детския център за деца с увреждания ще подредят в изложба-базар коледни сувенири, картички, плетива и рисунки. Със събраните от благотворителната им продажба средства ще бъдат подпомогнати свиленградски студенти от социално слаби семейства.

Две изложби също са част от коледната програма - в Общинската библиотека до 17 декември може да се посети изложбата „Мъничкият свят на Георги Райчев"- изложба по повод 130 години от рождението на писателя , а в Общинския музей на 17 декември, от  17,00 часа ще бъде открита изложба за живота и дейността на известната от края на 19 и началото на 20 век  свиленградска фамилия Разбойникови.

До края на празничния месец декември  фоайето на Общинската администрация ще красят  коледните  кътове, подредени от детските и учебните заведения в общината.