Коледа донесе жилища на бедни семейства от Ивайловград
Коледа донесе жилища на бедни семейства от Ивайловград / Община Ивайловград

Три семейства от Ивайловград получиха свой дом. Ангелина Дякова, Недялка Чакърова и Митра Налбантова получиха ключове за общински жилища лично от кмета на община Ивайловград Диана Овчарова. Трите семейства в затруднено финансово положение ще могат да ползват общинските жилища срещу символичен наем.

„Вярвам, че трябва да сме отговорни и да си помагаме. На Коледа се случват чудеса и тази вечер ние ще помогнем да се сбъдне едно малко чудо", каза градоначалникът при връчването на ключовете. Това се случи по време на снощната среща-отчет по повод първата година от мандата на настоящата Общинска администрация.

Всички присъстващи на срещата получиха стикерче с надпис „Заслужаваш да бъдеш щастлив", а Дядо Коледа беше оставил подаръци за онези, които изпратиха коледните си желания до него.

След приключването на отчета представител на трите семейства изтегли трима участници-кулинари, които се включиха в благотворителния кулинарен базар "Вкусът на вълшебството", организиран във фоайето на читалището в Ивайловград. Емилия Делииванова, Красимира Георгиева и София Шопова да бъдат ивайловградските представители на ежегодния фестивал на занаятите в побратимения френски град Лонго.

 „Вкусът на вълшебството" беше завършека на 7-дневния благотворителен базар, който беше организиран от Туристически информационен център със съдействието на Община Ивайловград. Събраните средства в размер на 1540,80 лв ще отидат в полза на големият талант и почетен гражданин на Ивайловград Ивайло Балабанов.