Кметът: Състезание по мотокрос ще има, въпреки опитите да го провалят
Кметът: Състезание по мотокрос ще има, въпреки опитите да го провалят / netinfo
Кметът: Състезание по мотокрос ще има, въпреки опитите да го провалят
53416
Кметът: Състезание по мотокрос ще има, въпреки опитите да го провалят
  • Кметът: Състезание по мотокрос ще има, въпреки опитите да го провалят

Правят се опити предстоящото европейско състезание по мотокрос на мотопистата край Хасково на 25 - 27 май да бъде провалено, заяви днес на пресконференция кметът на Общината Георги Иванов. Той изрази опасение, че полицията ще блокира подстъпите към пистата, тъй като според писмо, получено в Общината от РДНСК те са незаконни. От РДНСК са издали заповед за подстъпите в края на август, но Общината не е била уведомена с писмо за нея, каза председателят на Общинския съвет Иван Иванов. През първата трета на май от Строителния контрол е дошло напомнително писмо със становище за подстъпите и тогава Общината е обжалвала заповедта. Но тъй като все още няма решение на съда, въпросът остава висящ.

Днес кметът директно обвини депутата от ГЕРБ Иван Петров за атаката срещу него. Състезание по мотокрос все пак ще има, въпреки опитите да го бойкотират, заяви градоначалникът и допълни, че ако е необходимо, караваните на състезателите ще минат по черните пътища край нивите, които са общински, но пак ще участват.

Кой има полза това състезание и други положителни неща за града да не се случат, риторична попита кметът.

Още подробности около казуса - от кмета Георги Иванов и председателя на Общинския съвет Иван Иванов в звуковия файл:

Шефът на Областната полиция комисар Петьо Петров заяви, че докато не падне въпросната заповед на РДНСК, тя си е в сила и полицията ще свърши своята работа.

Потърсихме коментар и от депутата Иван Петров. „Въобще не знаех дори, че ще има състезание по мотокрос", заяви Петров. Аз нямам никакво отношение към тази мотописта и не мога да нареждам на РДНСК какво да прави. Нямам намерение да влизам в подобен филм. Но сега като се повдига въпросът, ще се допитам до съответните министерства дали всичко е законно и изрядно около тази мотописта. Всичко опира до едно: трябва да се действа законосъобразно, заяви депутатът.

Още подробности около казуса - след минути в звуков файл: