Георги Манолов
Георги Манолов / Община Свиленград
С юбилеен плакет бе отличен кметът на Свиленград Георги Манолов по повод 60 години от създаването на Българската федерация по хандбал и началото на организирания хандбал в България. Президентът на федерацията Росица Бакърджиева – Колева  награди Георги Манолов с „благодарност за подкрепата към българския хандбал”.

Хандбален клуб „Свиленград” бе създаден само пред четири години по идея и с подкрепата на кмета Георги Манолов. Клубът привлече много деца и младежи и вече има три отбора – един женски и два детско-юношески. Подходящи условия за развитието на този спорт са осигурени в новата спортна зала в града. С добри треньори и много труд клубът се наложи бързо в редица състезания на републиканско ниво. „Свиленград” е единственият български женски хандбален клуб, който в последните няколко години имаше  възможност да участва в международен турнир.

През 2018 г. женският отбор  се окичи с най-високото национално отличие -  Шампион на България. С модерната си спортна база Свиленград е домакинствал на редица състезания от календара на федерацията.