Кметът на Хасково не е с масиран ифаркт, в отпуск е и в добро здраве
Кметът на Хасково не е с масиран ифаркт, в отпуск е и в добро здраве / netinfo

Слуховете, че кметът на Хасково Георги Иванов е получил масиран инфаркт създадоха масова истерия и провокираха днес от общината да направят опровержение. Зам.-кметът Нели Станева, която в момента замества Георги Иванов, съобщи, че той е в платен тридневен отпуск. Намира се в Мюнхен и здравословното му състояние е добро.

Кметът е помолил този факт да се оповести официално, тъй като неверния слух е навредил и на много негови близки, роднини и приятели. Те звънели, плачейки на телефона му и дори трудно приемали личното му опровержение, че е здрав и в момента прекарва отпуска си в Германия. Граждани също са звънели на хора в общината за да питат вярна ли е новината, че кметът е покосен от инфаркт.

Предполага се, че слухът е тръгнал от пловдивски информационен сайт. Хора, работещи там, проверили в пловдивската кардиология и установили, че там действително е прието лице на име Георги Иванов. Става въпрос за съвпадение, заяви Нели Станева и помоли спекулациите с името на хасковския кмет да престанат, защото се създават излишни тревоги и се пречи на работата.