Кметът на Димитровград подписа нов КТД
Кметът на Димитровград подписа нов КТД / Darik News, архив
Кметът на Димитровград подписа нов КТД
53936
Кметът на Димитровград подписа нов КТД
  • Кметът на Димитровград подписа нов КТД

Колективен трудов договор, който гарантира правата на работещите в сферата на здравеопазването и социалните дейности в Димитровград през следващите 2 години подписа днес кметът Иво Димов с лидера на местната структура на КНСБ Ангел Димитров.

Ще продължим да дофинансиране здравеопазването и социланите дейности и на този етап в персонала им няма да бъдат правени съкращения. Тези, които са в предпенсионна възраст, също могат да бъдат спокойни, увери кметът.

Запазват се всички социални придобивки, като новото е, че при възможност специалистите ще получат допълнително трудово възнаграждение, при извънредни проектне дейности. При разглеждането и наблюдението на заетите, синдикатите ще участие в определената за целта комисия, е записано още в новия КТД.

Работодателят ще осигури безплатна храна на работещите медицински лица в яслените групи към ОДЗ, здравни кабинети и ДСП в размер на 2 лв. на човек на ден под формата на ваучер или други придобивки в натура, е друга от клаузите му. Звукова картина от подписване на договвора- в приложения файл.