Клубът по борба обра спортните награди в Димитровград
Клубът по борба обра спортните награди в Димитровград / DarikNews

Микяй Наим от спортния клуб по борба "Димитровград" е "Спортист на 2010 г.". Неговият треньор и баща Салим Наим получи отличието за "Треньор на 2010 г.". В категорията "Учител по физическо възпитание" наградата бе за Димо Динков от ОУ "Алеко Константинов".

В десятката на най-добрите спортисти за 2010 г. комисията класира на второ място Дарина Михова (киокушин), следвана от Атанас Венциславов (акробатика), Драгомир Димов (борба), Денис Дянков (тенис на маса), Виктория Бобева (борба), Явор Радев (акробатика), Полина Апостолова (киокушин), Денислав Михайлов (кунг-фу) и Бончо Бонев (баскетбол).

В класацията при треньорите втори тази година е миналогодишният носител на отличието Димитър Димов от спортния клуб по акробатика "Младост". На трето място комисията класира Владислава Данчева от спортния клуб по борба "Еню Вълчев" и Иван Нондов от "Киокушин".

При учителите по физическо възпитание и спорт второто място бе за преподавателката в СОУ "Васил Левски" Елена Томова. Трето място не бе присъдено.

Плакетите на най-изявените спортисти, треньори и преподаватели бяха връчени снощи на церемония в местна механа от кмета на общината Стефан Димитров, председателя на Общинския съвет Катя Чалъкова, заместник-кметовете Красимир Минев и Христо Колев, както и от общинските съветници Максим Господинов, Иван Маринов и Иван Цонев. Над 160 души, свързани по един или друг начин със спортния живот в града, препълниха залата, която се оказа тясна за целия димитровградски спортен потенциал. Немалка част от тях, както и от поканените официални лица, закъсняха с повече от половин час. Други дойдоха след финала на церемонията, когато от името на спортните клубове плакети бяха връчени на председателката на местния парламент Катя Чалъкова и кмета Стефан Димитров за доброто им отношение и подкрепа към спорта. Да продължат да подкрепят развитието му, обещаха те, като кметът Димитров припомни, че и от спортните клубове трябва да бъдат активни в търсенето на подкрепа, както от местния бизнес, така и от държавата чрез програмите, които финансират спортни дейности.