Кикбоксьор извади кръста от р. Марица
Кикбоксьор извади кръста от р. Марица / Дарик радио, Хасково
Кикбоксьор извади кръста от р. Марица
91983
Кикбоксьор извади кръста от р. Марица
  • Кикбоксьор извади кръста от р. Марица

18-годишен кикбоксьор от Димитровград и възпитаник на местната ПМГ „Иван Вазов” извади кръста от ледените води на р. Марица в Димитровград днес.

Разпятието бе извадено от Янислав Георгиев, който посвети победата на своя брат близнак Габриел, приятелката си Дебора и своето семейство. Освен кикбокс, Янислав тренира и футбол. Заедно със своя брат-близнак Габриел преди няколко години бяха сред най-успешните състезатели по акробатика на димитровградския клуб "Младост". Здраве и късмет на всички пожела той веднага след спасяването на кръста. Като призна, че водите на река Марица са били изключително студени и не е тренирал предварително за днешния ритуал.

Кикбоксьор извади кръста от р Марица
netinfo

29 бяха участниците в днешния Богоявленски ритуал в Димитровград. Отец Георги изненада всички, като хвърли много бързо и без предупреждение кръста в реката, при което голяма част от кандидатите да станат спасители на Христовото Разпятие дори не всички успяха да скочат във водата. Това не попречи обаче на останалите да заформят вече традиционното и за Димитровград мъжко ледено хоро, което поведе 34-годишният Георги Георгиев, който е най-редовният участник в спасяването на кръста, а през 2014 г. стигна пръв до него.

Кикбоксьор извади кръста от р Марица
netinfo

По-рано в църквата отец Георги кръсти 1-годишния Борис. Заради студеното време и снега тази година ритуалът бе там, а не на брега на реката. До него участниците в утринната молитва стигнаха с литийно шествие. И тази година организаторите от общината и църковното настоятелстнво бяха осигурили вино и чай. Значително по-малко обаче, бяха и участниците в ритуала и зрителите. Миналата година над 40 се бориха за димитровградския Богоявленски кръст.

Кикбоксьор извади кръста от р Марица
netinfo

Тазгодишния му спасител Янислав Георгиев и звукова картина чуйте в приложения файл. Подаръци, вино, пита и 100 лв. от общината му връчиха заместник-кметът Яшо Минков, председателят на местния парламент Гергана Кръстева и заместникът й Юлиян Семерджиев.