Димитровград, кемпери
Димитровград, кемпери / Дарик радио-Хасково
Кемпери от 1000 до 250 000 лв. в парк "Марица"
93168
Кемпери от 1000 до 250 000 лв. в парк "Марица"
  • Кемпери от 1000 до 250 000 лв. в парк "Марица"
Близо 100 кемпера  от цялата страна се събраха в димитровградския парк "Марица". За трета поредна година градът е домакин на национален събор на кемперистите от страната. Този път инициативата е на местната структура на Асоциацията по къмпинг и караванинг и продължава 3 дни, като утре е последният.

За гостите от различни градове днес е предвидена специално подготвена програма. Аниматори забавляват децата и организират състезания с велосипеди в парк "Марица", а в 16 ч. на сцената там ще се представят фолклорна група от село Черногорово, ансамбъл "Звездица", Бетина Димитрова, децата от Академията за таланти и столичната рок група "Pace Ride". Организаторите са се погрижили и за томбола с награди.

Димитровград, кемпери
Дарик радио-Хасково

Тази година присъствието на екипажи от цялата страна е по-сериозно от преди и се надяваме тази среща, която вече стана традиционна, да се радва на все по-голям интерес, разказа Марин Иванов, който е от организаторите. Той призна, че да имаш кемпер е скъпо удоволствие, но дава незаменимо усещане за свобода и досег с природата.

Димитровград, кемпери
Дарик радио-Хасково

Тук в момента има кемпери от 1000 до 250 000 лв., има милионери, дори такива, които са били министри, бизнесмени, хора, които работят в бюджетната сфера и всички сме заедно, обясни колегата му кемперист Андон Андонов. Той бе категоричен, че участниците в събора пазят природата и почистват след себе си. Миналата година бяха писали в социалната мрежа, че след нас в парка било, като тоалетна, но това не е вярно най-малкото, защото всички кемпери разполагат с тоалетна и баня, увери той. Чуйте Марин Иванов и Андон Андонов в приложения файл.