Катастрофа с три коли стана на главен път Е - 80
Катастрофа с три коли стана на главен път Е - 80 / netinfo

Катастрофа с три коли е станала на главния път Е - 80 вчера, информират от Областната полицейска дирекция. Причината е неправилна маневра при изпреварване.

Инцидентът е станал в 15,40 часа вчера в хасковското село Подкрепа между лек автомобил „Крайслер", шофиран от 47-годишен турски гражданин, товарен автомобил „Мерцедес" с водач 49-годишен жител на село Любеново и лек автомобил „Опел Вектра", управляван от 53-годишен хасковлия. Поради неправилната маневра турският водач блъска изпреварващия го „Мерцедес", вследствие на което Крайслерът удря движещия се пред тях „Опел", който напуска пътното платно, блъска се в масивна ограда и навлиза в частен имот.

От удара е пострадал водачът на Опела, който е с фрактура на лявата ключица и е настанен в МБАЛ - Хасково, без опасност за живота. Останалите участници са с охлузни рани и след преглед в Центъра за спешна медицинска помощ са освободени за домашно лечение. Образувано е досъдебно производство.

За още един пътен инцидент информират от полицията. Без опасност за живота е 44-годишен водач. Вчера в 19 часа на кръстовището между улиците „Ас. Златаров" и „Ал. Константинов" в Харманли е станало ПТП между лек автомобил „Пежо" и лек автомобил „Форд". 50-годишният турски водач на Пежото не е спрял на знак Б-2 и е ударил Форда, шофиран от пострадалия. От удара българският водач е с разкъсно-контузна рана на левия крак и охлузна рана на главата.