Кандидат за депутат Евгения Ангелова инициира кръгла маса за безопасност на движението
Кандидат за депутат Евгения Ангелова инициира кръгла маса за безопасност на движението / netinfo
Евродепутатът Ева Паунова: Добрата инфраструктура е основният фактор срещу войната на пътя
74804
Евродепутатът Ева Паунова: Добрата инфраструктура е основният фактор срещу войната на пътя
  • Евродепутатът Ева Паунова: Добрата инфраструктура е основният фактор срещу войната на пътя

Кандидатът за депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова инициира в Хасково кръгла маса под мотото "Внимавай на пътя". Откри я първият в листата Делян Добрев, който заяви, че подкрепя идеята за подобни събития, защото никога не е излишно да се напомни, че отговорността за безопасността на пътя, е на всички участници в движението. Той благодари на евродепутата от ЕНП- ГЕРБ Ева Паунова, че се е съгласила да бъде патрон на форума. Евгения Ангелова припомни стастиката, според която голяма част от причините за ранени при ПТП деца е това, че не са били предприети мерки за обезопасяването им.

В кръглата маса участваха и представители на национален форум "Моето дете", които заявиха, че се радват на такава хубава инициатива, защото животът на децата няма партиен цвят. Те са от различни политически сили и ги обединява идеята за по-добър живот на децата. Присъстваха и майки на загинали в Черния Великден в Симеоновград деца, автоинструктори, учители и началникът на регионалния инспекторат по образование в Хасково Иван Панайотов.

Причините за войната по пътищата са много, но една от основните е лошата инфраструктура, в частност незавършените магистрали. Това заяви днес на кръгла маса на тема „Безопасност на движението на деца по пътищата на България“ евродепутатът от ГЕРБ Ева Паунова. Тя посочи проблемите с автомагистрала „Марица” и незавършения Лот 8 на магистрала „Струма”, който е трябвало вече да бъде готов.

В Белгия например до 1980 година въобще не е имало нужда от шофьорски книжки, всеки е можел да се качи на колата и да кара. Но там магистралите са осветени с улично осветление и пътят е перфектен. Затова трябва да се работи много в тази посока - подобряване на инфраструктурата, добави Паунова.

Още от Ева Паунова - в звуковия файл:

От 16 до 17 часа Ева Паунова ще бъде в Wi-Fi свободна зона на ГЕРБ в парк „Кенана“, където ще отговаря на въпроси в профила си във Фейсбук.

Кандидат за депутат Евгения Ангелова инициира кръгла маса за безопасност на движението
netinfo

По-рано през деня кандидатите от листата на ГЕРБ за Хасковско заедно с Ева Паунова, откриха Wi-Fi свободна зона и в димитровградския квартал Черноконево. Най-радостни от този факт са младежите ни, посочи кметският наместник там Недялко Петров. Жителите на Черноконево са близо 2000 души и по тяхно настояване ГЕРБ откликнаха за Wi-Fi свободна зона в центъра и парка, разказа той. За всички свободният достъп до глобалната мрежа е още един прозорец към света, а младите почти 24 часа в денонощието са в интернет и тази зона ще е наистина полезна за тях, посочи кандидатът за народен представител от Димитровград Владимир Митрушев, който откри официално зоната, заедно с Ева Паунова.

По-късно евродепутатът Ева Паунова ще се срещне с избиратели и младежи в Харманли и ще посети традиционния събор в село Болярски извор.