Димитровград, Кампания "Антидрога" и среща с Желяз Турлаков
Димитровград, Кампания "Антидрога" и среща с Желяз Турлаков / Дарик радио, Хасково
Кампанията "Антидрога" влиза в училищата
97262
Кампанията "Антидрога" влиза в училищата
  • Кампанията "Антидрога" влиза в училищата
Продължават и днес инициативите от кампанията „Антидрога“ на Инер Уил Клуб в Димитровград, насочена към младежите по проекта им „Заедно срещу дрогата“. Снощи в зала „Гроссето“ бе организирана дискусия по темата, в която участваха създателят на терапевтичната общност „Ново начало“ Желяз Турлаков и екипът му, който включва и младежи, преодолели зависимостта. Вчера те гостуваха в димитровградските средни училища, а днес предстоят такива срещи с учениците в езиковата и природоматематическата гимназии.

Димитровград, Кампания "Антидрога" и среща с Желяз Турлаков
Дарик радио, Хасково

В дискусията в зала „Гроссето“ се включиха предимно членовете на Инер Уил Клуб, родители, педагози и специалисти, като всички те бяха категорични, че тя е изключително полезна, тъй като този проблем става все по-осезаем. За да се справим с него успешно обаче, са необходими устойчиви мерки и стратегия, посочи директорът на ЦНСТ Борислав Борисов.

Димитровград, Кампания "Антидрога" и среща с Желяз Турлаков
Дарик радио, Хасково

Не вярвам в успеха на глобалните и национални стратегии, защото като в едни по-стари времена зад колективната отговорност обикновено се крие безотговорност, посочи Желяз Турлаков. По думите му по-успешни са точно местните, конкретни инициативи. Превенцията е изключително важна, защото обикновено семейства с подобен проблем се обръщат към нас, когато вече е късно и младежът е зависим, подчерта още той. И посъветва родителите при тревожни индикации за проблем с дрога, да търсят специалист, защото без негова помощ трудно могат сами да се справят.

Звукова картина от срещата чуйте в приложения файл.