/ Областна администрация Хасково
Жребий определи кои две двойки от област Хасково ще бъдат финансирани от фондация “Искам бебе“ в кампанията на областния управител на Хасково „За повече деца в България“. Днес бяха определени две двойки, които получават финансиране за ин-витро процедури от дарителската кампания „За повече деца в България“.

Общо 7 двойки кандидатстваха за финансиране чрез фондация „Искам бебе“. Две от тях не отговаряха на условията. В присъствието на областния управител на Хасково Станислав Дечев, заместникът му д-р Стефка Здравкова, нотариус Десислава Славеева и местните медии председателят на УС на „Искам бебе“ Мария Янева изтегли двете печеливши двойки.

С по 4 300 лева, събрани от дарители от Хасковска област, ще бъдат подпомогнати двойките: Татята Аргирова и Христо Къналиев от Любимец, и Диана Винева и Владимир Димитров от Димитровград.

Според регламента на фондацията, бяха изтеглени и две резервни двойки. В рамките на една година трябва да бъдат извършени процедурите и ако всичко е наред след година трябва да имаме бебета от нашата кампания, пожелаха си инициаторите. До сега над 1500 бебета са се родили, благодарение на фондация „Искам бебе“, съобщи Мария Янева. Тя благодари на всички дарители от Хасково и региона, както и на доброволците.

На жребия присъства и семейството на малкия Воислав от Димитровград, който е роден при девети ин-витро опит, уточни майка му Антоанета Стефанова.

Областният управител на Хасково Станислав Дечев съобщи, че кампанията „За повече деца в България“ ще бъде продължена и съвсем скоро ще бъдат обявени инициативите, които ще се проведат в общините от областта през тази година.

Сумата от 8600 лева беше събрана по време на две благотворителни инициативи на Областния управител на Хасково Станислав Дечев през декември 2017 г.