/ netinfo
Изложба живопис с над 40 платна на Анастас Стамов ще бъде открита днес от 17:00 ч. във фоайето на хасковския театър „Иван Димов“. Художникът подкрепя благотворителната кампания за 16-годишната Ади, която е със Стеноза на главния тромб на белия дроб и спешно се нуждае от операция в чужбина, чиято стойност е 14 000 евро. 20 % от приходите от продажбите на картините ще бъдат дарени за операцията.


16-годишната Ади от Хасково се нуждае от спешна операция



Снощи премиерата на хасковската младежка театрална школа с ръководител Румяна Георгиева препълни салона на Младежкия център. Младите актьори, сред които е и Ади, представиха „Прелестите на изневярата“ от Валентин Красногоров.

През януари те ще организират благотворителен спектакъл. В хасковската езикова гимназия, където момичето учи, бе открит благотворителен базар и поставена кутия за набиране на дарения. Дарителски кутии са поставени на още десетки места, като списъкът им се актуализира постоянно в страницата за благотворителната кампания "Глътка въздух, глътка надежда за АДИ" в социалната мрежа.
 

Сложиха дарителски кутии за Ади от Хасково



За 17 декември от 18 часа в спортна зала „Дружба“ е насрочен голям благотворителен концерт в помощ на Ади, като поканите са със стойност на дарението 5 лв. В него ще участват състави от Хасково и други градове. На 21 декември от 12:00 до 13;00 ч. на площад „Свобода“ в Хасково танцов клуб „Рона“ кани всички за благотворителен флашмоб с мотото „Въздух за Ади“.

Всеки може да дари средства за операцията на Ади! 

Банка ДСК 
Адриана Иванова Андреева
IBAN: BG11STSA93000025756205
BIC: STSABGSF