Избраха кмета на Димитровград за заместник-председател на УС на НСОРБ
Избраха кмета на Димитровград за заместник-председател на УС на НСОРБ / DarikNews, Архив

Кметът на Димитровград Иво Димов бе избран за заместник-председател на Управителния съвет на НСОРБ, съобщиха от администрацията. Втори ден продължава Общото събрание на сдружението, което утвърди състава на Управителния съвет на организацията.

Като представители на Южен централен регион освен димитровградския кмет Иво Димов, са избрани Мюмюн Искендер на Минерални бани, Хасан Азис на Кърджали, Емил Кабаиванов, кмет на Карлово и Павел Гуджеров на Раковски.

 

Управителният съвет на НСОРБ е изпълнителен орган, който организира изпълнението на решенията, приети от Общото събрание. Той избира и освобождава изпълнителния директор и определя възнаграждението му. Взема решения за разпореждане с имуществото на сдружението. Обсъжда изготвения от изпълнителния директор проект на бюджет и го внася в Общото събрание. УС има също правомощия да създава комисии и различни звена в рамките на организацията, да присъжда отличия от нейно име, да изключва нейни членове и др.

Пред общото събрание кметът на Димитровград Иво Димов представи и доклад на тема „Възможности по създаване на централен орган за покупки за нуждите на общините”, съобщават от администрацията.