Избират Спортист на годината в Димитровград
Избират Спортист на годината в Димитровград / DarikNews
Избират "Спортист на годината" в Димитровград
35654
Избират "Спортист на годината" в Димитровград
Избират "Спортист на годината" в Димитровград
  • Избират "Спортист на годината" в Димитровград
  • Избират "Спортист на годината" в Димитровград

От днес в Димитровград стартира традиционната анкета "Спортист на годината", "Треньор на годината" и "Преподавател по физическо възпитание и спорт", с която ще бъдат избрани най-добрите спортисти, треньори и учители за 2010 г. Правото да номинират с анкетни карти ще имат представителите на 21 лицензирани спортни клуба в общината, както и спортни журналисти, които отново ще бъдат включени в комисията, съобщи организаторът "Спортни дейности" в общината Христо Цонков. Той е председател на комисията, в която по регламент са включени и миналогодишните победители в категориите за треньор и преподавател. Своеобразното жури ще се събере в средата на следващата седмица, а традиционната "Вечер на спортиста" в Димитровград, на която ще бъдат обявени тазгодишните победители, е насрочена за 20 декември.

Миналата година за най-добри спортисти бяха обявени близнаците-акробати Габриел и Янислав Георгиеви, които се класираха осми на световното първенство по скокове на батут. Логично за треньор на годината бе определен Димитър Димов, чийто възпитаници са двамата. Петко Колев от ОУ "Пенчо Славейков" бе избран за "Преподавател по физическо възпитание и спорт".

Повече за церемонията "Спортист на 2010 г." в Димитровград, регламента и критериите на класацията- чуйте от Христо Цонков в звуковия файл.