Искат да плащаме и за престой на наказателния паркинг
Искат да плащаме и за престой на наказателния паркинг / netinfo

Общинската комисия по транспорт излиза с предложение да се наложи такса за престой на наказателния паркинг, на който се репатрират вдигнатите от "паяка" автомобили. Предложението ще се гласува на предстоящата сесия на 1 юни. Мотивите са свързани с това, че някои собственици не търсят автомобилите си дори по една седмица. Предложението на комисията е след 8-часов безплатен престой да се налага такса от 1 лев за всеки следващ час до получаването на автомобила от собственика.

От "Тролейбусен транспорт", които стопанисват "паяците", предлагат и увеличение на цената за "репатриране на автомобил без превоз". Това е таксата, която се плаща на място, когато собственикът на неправилно паркираният автомобил се яви преди паякът да започне да вдига колата. Сега за освобождаването на колата се плаща 12 лева, а предложението е таксата да стане 17 лева.

Мотивите за исканото увеличение са свързани със завишените разходи при репатриране и по-високите цени на горивата. Пред Дарик шефът на "Тролейбусен транспорт" Гюнай Юсуф, коментира че разходите на "паяка" са скочили с около 30 процента. Причина за това е и отдалеченият наказателен паркинг.