Инвалид и съпугата му изгоряха в Присадец
Инвалид и съпугата му изгоряха в Присадец / netinfo

Инвалид и съпругата му изгоряха в тополовградското село Присадец. Жената се е опитвала да извади съпруга си от горящата къща. Загиналите са около 60-годишни.

Бедствено е положениета заради разрастващите се пожари в общините Тополовград и Свиленград.

Къщи горят в тополовградските села Радовец, Филипово,Присадец и Устрем. С изгаряния първа степен в тополовградската болница е настанена жена. Има и други по-леко пострадали хора. Селата Филиповци и Присадец и дома за хора с психични разстройства в Радовец са евакуирани. Сградата на дома не е сериозно засегната и болните ще бъдат върнати в нея. Хората от опожарените къщи ще бъдат настанени в училището, детски границни, при необходимост и в болницата, съобщиха за Дарик от Общинска администрация Тополовград. Горят и селскостопаснски сгради.

Овладените тази сутрин пламъци край Устрем, които през нощта обхаванаха 15 000 декара площ, се разгоряха и ситуацията излезе извън контрол в късният следобед днес. Силният вятър е прехвърлил пламъците през река Тунджа. Хасковските огнеборци са поискали допълнителна техника от Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението” и помощ от военното министерство.

От Ямболка област пожарът е преминал и в турска територия. Информирани са властите в съседната страна.

Голям пожар гори и в Свиленградско. Къщи изгоряха в село Варник. Пламъците застрашават Маточина и Сладун.