Имигранти скочили от влака Одрин-България залови полицията
Имигранти скочили от влака Одрин-България залови полицията / netinfo
Според първоначалната информация трима имигранти са скочили от международния влак Одрин-България.

Тримата са заловени в лек автомобил в района на свиленградското село Пъстрогор.

Първоначално водачът на автомобила не се е подчинил на подадения от полицейския автопатрул сигнал за спиране, след което полицаите започват да преследват колата.

В края на селото те виждат, че автомобила е отбил в пресечка, а на земята лежат петима мъже.

Двама от тях са от Нова Загора, останалите трима са нелегални имигранти от афганистански или мавритански произход. Единият е на 24-години, другите двама на 18 години.

По обясненията на българските граждани, те са качили непознатите в района на граничен пункт Капитан Андреево посока Свиленград. Състоянието на двама от нелегално преминалите границата е тежко. Те са с фрактури по лицата, но са контактни.

Двамата са настанени в хасковската болница. При проведен с имигрантите разговор, те обясняват, че преди три дни са тръгнали да пътуват от Турция за България. Качили са се на международния влак Одрин - България и са се скрили в таванското помещение на един от вагоните. Пътувайки обаче, са били открити от пасажери, обслужващи композицията. За да избягат тримата най-вероятно са скочили от влака, което обяснява контузиите по лицата им предполагат от полицията.  

Имигрантите най-вероятно са преминали нелегално границата и са стопирали мъжете от Нова Загора. Настанените в болница са под постоянна полицейска охрана.

Спътникът им е задържан в РПУ-Хасково. Мъжете от Нова Загора са били задържани за 24 часа. След като са им снети обяснения са освободени.

Материалите по случая са изпратени в Районна прокуратура Свиленград.