Илиева нива
Илиева нива / Областна администрация, Хасково
Традиционното поклонение на Илиева по повод  105 години от масово избиване на тракийски бежанци в района на Ивайловград събра там стотици гости и потомци на бежанци от цялата страна.  Организатор на събора е  община Ивайловград. Той започна с молитва за упокой на душите на невинно загиналите над 200 тракийчета и  едноминутно мълчание.

Илиева нива
Областна администрация, Хасково

В словото си областният управител на Хасково Станислав Дечев подчерта: „Родината ни губи най-смелите си синове в тяхната младост . Без време от живота си тръгват и Ботев, и Левски, и Караджата и хиляди други  юначни българи, дали живота си за независима и свободна България. А тя и до днес не знае къде са гробовете им и  оплаква планинските върхове, където са загинали и пуска сирени, за да чуят всички нейния плач. Но има едно място, където сълзите и болката ни смразяват. И това е Илиева нива.“

Илиева нива
Областна администрация, Хасково

В поклонението участваха депутатите Георги Станков от ГЕРБ и Виолета Желева от БСП, областният управител на Кърджали Никола Чанев, председатели на тракийски дружества от цялата страна, потомци на бежанците, граждани.