Играта в димитровградския театър
Играта в димитровградския театър / Darik News, Архив

Премиера на собствена продукция ще има от 19 ч. тази вечер димитровградският театър. Това е първото подобно представление от години, след като преди да стане общински, театърът бе със статут на т. нар. „приемаща сцена”. „Играта” по мотиви на Антъни Шафър е дипломен спектакъл на Станислав Дойнов- синът на популярния Александър Дойнов, който е бил директор на димитровградския театър и е играл многократно на сцената му. Двамата са изключително близки, а синът избира професията на баща си, въпреки опитите му да го разубеди. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Красимир Спасов в НАТФИЗ. Работи в кърджалийския театър, участва във филми, сериали, под режисурата на Ивайло Христов баща и син се срещат на сцената и „Боси в парка”.

Входът за дипломния спектакъл на Станислав Дойнов „Играта” е безплатен, но с предварително резервирани места. Такива вече няма, тъй като били само на балкона, съобщи тази сутрин мениджърът „Продажби” Димитър Караиванов. Представлението било учебно и не било предназначено за широката публика, поради което от екипа не счели за необходимо и да го популяризират, поясни той. Димитър Караиванов, заедно с колегата му Калин Иванов са всъщност и участниците в „Играта”. От близо година двамата актьори са част от екипа на димитровградския ОДТ „Апостол Карамитев”. Калин Иванов е завършил НАТФИЗ и идва от казанлъшкия театър, а Димитър Караиванов- от този в Шумен. В Димитровград те заемат административни длъжности, тъй като в щатното разписание на общинския театър други няма.

Репетициите им с младия режисьор Станислав Дойнов текат през летния сезон, а премиерата тази вечер е част от съпътстващата програма на фестивала за актьорско майсторство „Любимец 13”, който екипът на общинския драматичен театър „Апостол Карамитев” стартира от септември, обяви на пресконференция по-рано временният директор Тодор Боянов.