И местният парламент в Димитровград за Водната кула да стане собственост на общината
И местният парламент в Димитровград за Водната кула да стане собственост на общината / Darik News, архив

Само с 1 глас против местният парламент на Димитровград днес прие декларативно решение за това Водната кула да стане общинска собственост. Вносител на предложението бе кметът Иво Димов, който не участва в днешната сесия и бе представляват от упълномощения за целта заместник Яшо Минков. Че са в конфликт на интереси обявиха Стефан Димитров и Петър Томов, които не гласуваха, но заявиха, че подкрепят идеята кулата да бъде общинска собственост.

Общински съвет-Димитровград потвърждава намерението на община Димитровград да придобие собствеността върху Водната кула, собственост на "Холдинг БДЖ" ЕАД. Настоява и призовава ръководството му да се откаже от намеренията си за продажбата й и да прекрати стартиралата процедура, гласи решението. То да бъде изпратено до министъра на транспорта, НК "Железопътна инфраструктура", "Холдинг БДЖ" ЕАД, е записано още в решението.

Кметът Иво Димов от днес е в Мюнхен за участие в двудневно заседание на Политическия Комитет на Съвета на Европейските общини и региони, информираха от пресслужбата на общината. Там той е в качеството си на член на УС на Националното сдружение на общините в Република България и на Политическия Комитет на Съвета на Европейски общности.

Дебат на тема "От миграция към интерация - местни и регионални пътища към съпричастен континет" е част от дневния ред на заседанието. Ще бъдат изслушани годишните доклади на Генералния секретар и ще се разгледат уставни въпроси на организацията.

В последния ден на седмицата ще текат обсъждания на въпроси, свързани с предстоящия конгрес на СЕОР през 2016г. и "Дебати за Европа 2030". Основен акцент ще бъде предвиденият политически дебат на тема "Към нова Европейска съседска политика - какви са възможностите за местните и регионалните власти от страните от Източното партньорство", уточняват от пресслужбата на администрацията.