алкохол шофьор белезници
алкохол шофьор белезници / ThinkStock/Getty Images
В управленията в Хасково и Харманли са задържани двама водачи, употребили алкохол. В ареста на областния град е бил 67-годишен, хванат да шофира в село Мандра колата си с 1,59 промила.

В Харманли е бил задържан 46-годишен водач, който самокатастрофирал вследствие на загуба на контрол над Фолксвагена си. След като се ударил в еластична ограда бил тестван с дрегер, чиято скала показала 1,27 промила алкохол.

28-годишен водач на Мерцедес е задържан от димитровградски автопатрул. Младежът управлявал колата си с наличие на тетрахидроканабинол. В харманлийското управление е бил и 51-годишен, шофиращ автомобил без свидетелство за правоуправление с влязло в сила наказателно постановление за същото нарушение.

За всички случая са заведени бързи полицейски производства.

Бързо производство са стартирали криминалисти от хасковското управление. Вчера на булевард „Н. Радев“ в областния град, автопатрул е спрял за проверка лек автомобил Опел, шофиран от 36-годишен мъж. В хода на проверката, в колата са открити 2 хартиени сгъвки с бяло вещество, за които водачът твърди, че е амфетамин за лична употреба.

Униформените служители са тествали водача с дрегер тест, който отчел наличие на амфетамин и метаамфетамин.