Главният секретар на МВР старши комисар Младен Маринов
Главният секретар на МВР старши комисар Младен Маринов / БГНЕС
Хванаха близо 200 кг хероин в ТИР с плочки
97521
Хванаха близо 200 кг хероин в ТИР с плочки
  • Хванаха близо 200 кг хероин в ТИР с плочки
На ГКПП "Капитан Андреево" заловиха над 190 килограма хероин в товарен автомобил, превозвал строителни материали. Дрогата е открита с помощта на обучено куче. Заловеното количество хероин е рекордно за 2018 година, като стойността му се изчислява на над 12 млн. лв., стана ясно на брифинг на Агенция "Митници", МВР и прокуратурата.
 
Акцията, при която е задържано огромното количество наркотик в сряда, е международна и продължава и към момента. Задържан е шофьорът на товарния автомобил - 61-годишен турчин.

Преди година: Над 200 кг хероин в консерви откриха митничари на "Капитан Андреево" (СНИМКИ)

Главният секретар на МВР старши комисар Младен Маринов обясни пред Дарик, че поради това, че акцията е в партньорство със службите в Турция и в южната ни съседка тече разследване, не може да се даде много конкретна информация.
 
Маринов похвали колегите си и потвърди, че обучено куче е открило хероина, укрит във фабрично пакетирано керамично лепило. Избран е начин, по който да се изключи възможността с технически средства да бъде открит наркотикът, каза Маринов. Задържан е турският гражданин, който е шофирал ТИР-а, а в Окръжната прокуратура в Хасково е образувано досъдебно производство, каза главният секретар на МВР.
 
На въпрос дали в рамките на тази международна операция се очакват още арести, старши комисар Маринов допусна, че най-вероятно на територия на партньорската страна ще има и други задържани. Маринов каза, че не може да даде повече подробности към момента.