Хванаха 14-годишен, обрал павилион в с. Горски извор
Хванаха 14-годишен, обрал павилион в с. Горски извор / DarikNews.bg, Архив

14-годишно момче от село Горски извор е установено като извършител на кражба, съобщават от областна дирекция „Полиция”. Непълнолетният разбил катинар на метална врата на павилион за списания в селото и откраднал 40 лева. Момчето е признало за деянието си пред разследващите и е върнало откраднатите пари.

18-годишен младеж от село Големанци също е установен за кражба. Той източил 30 литра дизелово гориво от трактор, паркиран пред дома на собственика си в селото. Полицаите са установили и човека, на когото младежът е продал горивото. В хода на работата е доказано и че момчето е извършител на още една кражба на 50 литра дизел и бензинова резачка от друг свой съселянин.

За кражба пред хасковските криминалисти признава и 21-годишна жена от Лясковец. Познатата на органите на реда е уличена, че е откраднала от книжарница на улица „Добруджа” портмоне с 30 евро, 15 лева и лични документи. Те са открити и иззети с протокол.

В свиленградския арест с полицейска мярка на задържане е 39-годишен мъж от града след проверка в дома му. В обитаваното от него жилище на улица „Слава” са намерени голямо количество черни и цветни метали.

 

Също за кражба е в димитровградското управление на полицията е  38-годишен мъж, хванат да краде алкохол и захарни изделия от хипермаркет в града. По случая е образувано незабавно производство.