Хиляди флакони за парфюми и дрехи-менте задържаха на Капитан Андреево
Хиляди флакони за парфюми и дрехи-менте задържаха на Капитан Андреево / Dariknews.bg, архив

5 339 празни флакони за парфюми с логото на световноизвестни марки задържаха при проверка митническите служители от мобилни групи към Централно митническо управление и Митница Свиленград, съобщиха от митническата пресслужба. Празните флакони са били превозвани с товарен камион с българска регистрация, управляван от български гражданин. Камионът е отклонен за щателна митническа проверка. При проверката митническите служители откриват прикрити зад и измежду групажната стока кашони с общо 5 339 празни флакони за парфюми с логото на световноизвестни компании. Флаконите са били предназначени за напълване в България. Открити са още 1 525 детски блузи, по-голяма част от които, щамповани с популярния анимационен герой Мики Маус.

През последните десет дни са установени и осем случая на пренасяне на голямо количество текстилни изделия - менте. При митнически проверки на румънски, турски и български товарни камиони, пътуващи от Турция за България и Румъния са открити и задържани общо 40 898 текстилни изделия с логото на световноизвестни марки.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.