Хасковско бистро на косъм от взрив
Хасковско бистро на косъм от взрив / Dariknews, архив

Хасковско бистро замалко да се взриви след пожар, причинен от късо съединение. Бистрото, собственост на хасковлийка, се намира на ул. „Банска 55". Огънят е унищожил котел на твръдо гориво и ел.инсталацията на заведението. В него е имало и пет газови бутилки, които замалко да се взривят, но бързата намеса на пожарникарите е предотвратила опасността.

Пожар в обор уби девет крави и рани още три. Пламналата селскостопанска постройка се намира на пътя за тополовградското село Радовец. Причана за пожара е късо съединение. Освен животните са изгорели и десет бали фураж и четири кв.м. покрив. Заедно със спасените три крави са спасени от изгаряне пет бали фураж.

Още един пожар заради късо съединение е бил погасен в Хасково. Инцидентът е станал в апартамент в блок  №34 на бул. „Васил Левски". Искрата е тръгнала от абсорбатор. Няма пострадали, опушени са 24 квадрата стени и техника в жилището. Неправилно ползване на отоплителни уреди е причината за още един пожар през почивните дни. Той е пламнал в къща на ул. „Райна Княгиня" в Харманли и е унищожил 64 квадрата покрив, мебели и покъщнина. Имало е опасност пожарът да обхване съседни две къщи, но тя е била избегната.