Хасковските протестиращи се скараха, една част си тръгнаха
Хасковските протестиращи се скараха, една част си тръгнаха / netinfo

Около 30 души от хасковските протестиращи се събраха днес в Бизнесцентъра, за да уточнят  и стиковат исканията си, които да изпратят при президента Росен Плевнелиев. Още в началото обаче се получиха разногласия. На срещата дойдоха представители на движение ДНЕС. Те обаче бяха обвинени от някои от организаторите и лицата на протеста, че искат да го яхнат, като ги запитаха защо не са присъствали на протестите. Минути след това те събраха микрофоните и озвучителната техника и си тръгнаха.

Междувременно от движение ДНЕС заявиха, че нямат никакво намерение да яхват протеста, на който наистина не са присъствали, но че те водели битка срещу монополите още от 2010 година. Разполагаме със структури и щабове и искахме да подпомогнем протестиращите, като синтезираме и придвижим по-бързо исканията им, казаха хората от ДНЕС.

Хасковските протестиращи се скараха една част си тръгнаха
netinfo

На сбирката днес не присъстваше една от организаторките на протеста по Фейсбук, но имаше представители на един от пенсионерските съюзи в града.

Една от редовните ораторки на протеста пък днес поиска минималната заплата да стане 1000 лв., майчинството също, а минималната пенсия - 500 лв.