Хасковският протестиращ пешеходец вече е в София. Вдига лозунга Още ли сте тук?
Хасковският протестиращ пешеходец вече е в София. Вдига лозунга Още ли сте тук? / DarikNews, архив

Хасковскията Георги Маринов приключи успешно протестния си поход срещу правителството. Мъжът, който във вторник тръгна пеш от Хасково за София днес около 14.30 ч. пристигна там и тази вечер ще участва в столичните протести. „Още ли сте тук?” е лозунгът, който той ще издигне тази вечер. Тръгнах с „Мафията вън от парламента”, а по пътя хората ме приветстваха, поздравяваха, някои от тях пишеха до моя своите послания и това „Още ли сте тук?” ми хареса, а и ми подхожда след целия този преход, коментира за „Дарик” Георги Маринов. Разстоянието от Хасково до София през Първомай, Пловдив, където се включи в протеста, Пазарджик, Белово и Костенец той измина за три денонощия с една основна почивка. Спах единствено в сряда вечерта, през останалото време бързах да стигна колкото се може по-бързо до крайната цел, разказа той. Очарован е от реакциите на хората по пътя. Вече съм платен, пошегува се той и разясни какво има предвид: не само ме поздравяваха, но и ми предлагаха вода, храна, питаха от какво имам нужда. Разкошни българи срещнах, коментира Георги Маринов. Истински трогнат бил от мъж, споделил с него обяда си. Както си вървях спря с колата си до мен, каза, че има 2 деца, че е научил от медиите за моя пешеходен протест и ме кани да сподели обяда си с мен, разказа той.

Хасковският протестиращ пешеходец вече е в София Вдига лозунга "Още ли сте тук"
netinfo

През жега, вятър и пороен дъжд премина 51-годишният хасковлия Георги Маринов, който е бивш начален учител, опериран преди време от рак. Болестта не пречи да отстояваш принципите си, категоричен бе той. Както и че ще остане на  улицата в София, докато издържи или правителството падне.

 

Предприех този поход, за да бъде чуто моето послание от обществото. Колкото е по-трудно, толкова е по-необичайно, а колкото по-необичайно, толкова повече привлича внимание, коментира с усмивка той. Здраве и по-добри дни за всички, пожела Георги Маринов.