Хасково с равен срещу ЦСКА
Хасково с равен срещу ЦСКА / netinfo

ЦСКА се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на България, след като в реванша срещу втородизионния Хасково стигна до 1:1. Двубоят до голяма степен бе лишен от значение заради успеха на „червените“ с 6:2 в първия двубой, но домакините помечтаха за нещо повече, след като поведоха на именития си съперник.

Отборът на Стойчо Младенов очевидно бе дошъл с идеята да спести колкото се може повече сили за предстоящото вечно дерби с Левски и това бе на път да му изиграе лоша шега. Резервата Християн Кировски все пак направи така, че столичани продължават в следващата фаза без загуба.

Наставникът на „армейците“ заложи по-офанзивна схема с двама нападатели в лицето на Григор Долапчиев и Бруно Морейра. Зад тях по-свободна роля получи Марсиньо, докато Браян Хауърд и Тодор Янчев действаха като вътрешни халфове. Неманя Милисавлиевич бе единственото чисто крило в състава на Младенов, като отдясно с тази роля в течение на мача се нагърбваха Хауърд, Долапчиев и Марсиньо.

Очаквано ЦСКА установи контрол върху топката още от първите минути, но домакините бяха подготвени и заиграха на контраатака. Първата по-опасна такава се случи в 9-ата минута, когато Хубенов размина Марсиньо в средата на терена и тръгна на пробив отдясно. Капитанът на Хасково с хубав пас намери Димитър Алексиев, но от 12-13 метра таранът стреля високо над гредата.

„Червените“ отвърнаха със самостоятелен пробив на Долапчиев няколко минути по-късно. Талантът размина няколко играчи пред дъгата и шутира от около 21 метра, но над целта.

До почивката нямаше други интересни положения с изключение на един епизод в 38-ата минута. Тогава Тодор Янчев стигна първи до една спорна топка пред наказателното поле и със сетни усилия я отклони вдясно към Морейра. Португалецът не вложи много усилия в гоненето на дългото подаване заради излезлия вратар Ивайло Василев. Стражът обаче изпусна топката, но нападателят на столичани бе твърде далеч, за да го притесни.

След почивката домакините заиграха с доста повече самочувствие и успяха да се възползват от груба грешка в защитата на ЦСКА. В 53-ата минута Узунов центрира от левия фланг, като я прати в далечния край на наказателното поле. Там Грънчов бе изостанал прекалено много от Диян Лозев, който с акробатичен плонж прати кълбото точно в долния десен ъгъл зад Стоян Колев.

Стойчо Младенов реагира светкавично и в следващите минути замени централните си нападатели, като Мамади Сидибе и Християн Кировски се появиха на терена. Тъкмо те имаха основна роля за изравнителния гол в 63-ата минута. Сидибе бе потърсен с дълъг пас и с едно докосване върна леко назад към Янчев, който побърза да изведе Кировски сам срещу вратаря. Македонецът запази хладнокръвие и с лек диагонален шут по тревата направи 1:1.

Много скоро след гола „армейците“ можеха да стигнат и до пълен обрат, но в 69-ата минута Сидибе пропусна 100-процентова възможност. Марсиньо задържа топката добре отляво и центрира перфектно към границата на вратарското поле, но непокритият малиец с глава стреля покрай дясната греда.

Оттук до края темпото на мача спадаше с всяка изминала минута както заради умората в играчите на Димчо Ненов, така и заради нежеланието на ЦСКА да потърси по-настойчиво крайния успех.

Така с общ резултат 7:3 „армейците“ продължават за 1/8-финалите, където ще чакат следващия си съперник.