Хасково с каратист- шампион
Хасково с каратист- шампион / АидаНет- Вадо-рю

Състезателят на хасковския клуб "АидаНет Вадо-рю" Васил Ривов завоюва златен медал и спечели шампионската титлата по кумите в категория до 45 кг при 12-13 годишните на престижното състезание до 18 години на Световната карате федерация - Шеста световна купа 2013.

Състезанието е турнир от най-престижната верига KARATE 1 на световната карате федерация. На полуфинала Васко срещна състезателя Н. Пономарев от Русия и взе победата с 3:0. На финала се изправи срещу състезателя Д. Рапаррини от Италия и с категоричното 5:0 взе златото.Турнира се предхожда от тридневен лагер обучение на световната карате федерация под ръководството на изявени инструктори: Янис Канелис, Давиде Бенетело и Перес Естебан.

Състезанието се проведе от 01.07.13 до 07.07.13 на гръцкия остров Корфу, а в него участваха над 450 състезатели от 35 държави от целия свят, сред които  Италия, Египет, Русия, Китай, ЮАР, Австралия, Дания, Австрия.

Трето място и бронз завоява и Силвия Вангелова в кумите в категория до 53 кг при 16-17 годишните. На полуфинала Силвия се изправи срещуна сътезателката на Египет и само шанса попречи тя да не е финалиската.

Доволен съм от представянето на нашите състезатели и вярвам че ще продължат усилено да тренират и за предстоящия висок форуми до края на годината, заяви инж. Георги Ривов, генерален секретар на Българска Национална Федерация по КАРАТЕ.