Хасково празнува с танци, шеги, спорт, Анелия и Миро
Хасково празнува с танци, шеги, спорт, Анелия и Миро / netinfo
С традиционният лекоатлетически крос Димитровград-Хасково започва празничната програма в съботния ден. Начало на пробега ще бъде поставено в 10 часа от кино „Химик” в Димитровград.

По същото врме на пл. „Свобода” в Хасково зпочва детско мащабно шоу на „Пипилота”- Ямбол наречено „Детско царство”. Плувни състезания за Купата на Хасково са със старт 12 часа на яз. ”Сивата вода”.

За музикалните и танцувални натури моментът настъпва в 18 часа на пл. „Свобода”. Там могат да бъдат видяни аеробни изпълнения на клуб „Мега спорт”, концерт на Народен оркестър при Община Хасково и Танцов ансамъбл „Южняци”, а след тях на сцената ще излязат и танцьорите на ансамбъл „Пирин”.

По- рано в 18 часа в КДК ще бъде открита изложба от карикатури на Доньо Донев, а в 19.30 в Драматичен театър „Иван Димов” започва Националния хумористичен конкурс ”Хасковски каунь- 2008”, тази година под надслов „Всеки си е башка луд”.

Финала на празничната за Хасково седмица ще се случи на пл. „Спартак”, където от 20 часа на сцената ще излязат формации за модерен балет ”Рона” и „Тангра” и Клуб по спортни танци „Хасково”. Кулминацията на вечерта е концерт на Анелия и Миро.