Хасково посреща софийския Локомотив
Хасково посреща софийския Локомотив / Gong.bg

ФК „Хасково“ посреща днес „Локомотив“ (София). Срещата от петия кръг на „А“ група ще се играе на стадиона на Ямача от 18 часа. По 1000 лева премия за играчите при победа обещаха от ръководството на хасковския футболен клуб на пресконференция през седмицата, пише Gong.bg.

В четирите мача досега „Хасково“ записа само една победа – срещу шампиона „Лудогорец“ и три загуби - срещу „Марек“, „Локомотив“ (Пловдив) и ЦСКА. Във временното класиране с 3 точки тимът е на предпоследно място.

Аз си нося отговорността и ако не вървят нещата в отбора и не се получават няма да се натискам да седя тук. Моят договор не е обвързан с изплащане на неустойки при евентуално напускане. Но ние тренираме и се готвим за двубоя, коментира на пресконференцията старши-треньорът на "Хасково" Димчо Ненов. Той заяви още, че от треньорския щаб очакват от избраниците си агресивна игра и показване на характер.

От Хасково за предстоящия мач отпадат Атанас Чипилов и Николай Димитров. Недялко Хубенов е с травма, но надеждите са да се възстанови.

Феновете подкрепят ръководството и футболистите на Хасково. Вярваме в тях и сме сигурни, че ще има успехи. В този отбор се работи, коментира Илия Илиев, който бе представен като координатор с местните привърженици.

Нас ни притеснява съдийството. Искаме да апелираме към съдиите да не помагат на никого. За да се развива футболът в страната ни, трябва да има реално съдийство, заяви още Илиев. Той прикани всички желаещи да подкрепят „Хасково“ на стадиона, като подчерта, че няма да бъдат допускани ексцесии, като ще бъдат взети мерки нарушителите да не бъдат допускани повече при домакински мачове. Глоба от 3 000 лв. получи клубът при домакинството с шампиона „Лудогорец” заради използваните от агитката димки и бомбички.

Срещата се следи от Gong.bg и се излъчва по Darik radio.