Гергьовден, Хасково
Гергьовден, Хасково / Областна администрация, Хасково
С официална церемония и концерт Хасково отбеляза Деня на храбростта и празник на Българската армия. Ритуалът, организиран от командването на Военно формирование 52 740, събра стотици жители и гости на града на централния площад „Свобода“.

Венци на признателност поднесоха областният управител на Хасково Станислав Дечев и заместникът му д-р Стефка Здравкова, командирът на поделение 52 740 майор Светослав Годинов, народният представител Евгения Ангелова, общински съветници, военни, заместник-кметът на Хасково Велин Балкански, представители на политически партии и патриотични организации, членове на Тракийското дружество в Хасково, граждани. 

Гергьовден, Хасково
Дарик радио, Хасково

Командирът на Военното формирование майор Годинов поздрави всички българи по повод 6 май. Той бе удостоен с почетен медал по повод 175 години от рождението на Капитан Петко Войвода от Съюза на тракийските дружества в България. Отличието връчи председателят на Хасковското дружество Кирил Сарджев.

Гергьовден, Хасково
Областна администрация, Хасково

Празникът на пл. „Свобода“ продължи с фолклорен концерт, в който се представиха народният оркестър при общината с диригент Димчо Йорданов и представителен танцов ансамбъл „Златна Тракия“ с художествен ръководител Златка Тимонова.