Хасково, Гергьовден
Хасково, Гергьовден / Община Хасково
Тържествено честване на Деня на храбростта и празника на Българската армия организираха традиционно днес община Хасково и Военно формирование 52740 от 11 часа пред паметника на Незнайния воин, на площад "Свобода".

Областният управител на Хасково Станислав Дечев поздрави жителите на областта по време на тържествената церемония за Деня на храбростта и празник на Българската армия. В церемонията участваха депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова, командирът на Хасковския гарнизон подп. Николай Александров, кметът на Хасково Добри Беливанов, военнослужещи, представители на политически партии, патриотични организации, граждани.

Хасково, Гергьовден
Областна администрация, Хасково

В празничното си слово Дечев изтъкна значимостта на Гергьовден за всяко българско семейство: „За нас Сливница и Драгоман; Чаталджа и Одрин; Драва и Мур  не са географски понятия. За нас това са имената на бойната слава на героичната българска армия.“
„Нашето поколение е щастливо да живее и работи в мир. Този мир, който армията ни извоюва с оръжие, ние днес съхраняваме с политиката си, подчерта хасковският областен управител Станислав Дечев.   

Хасково, Гергьовден
Областна администрация, Хасково


В словото си кметът Беливанов припомни, че нито едно българско бойно знаме не е попадало в плен, благодарение на героизма на българските воини, а флагът на Хасково през последните години е бил развят над няколко мироопазващи мисии с участието на военнослужещи от хасковския гарнизон и е върнат в града  с достойнство и чест.

Хасково, Гергьовден
Община Хасково

В концертната програма ще участват: Духов оркестър при Община Хасково с диригент Недялка Ангелова,Представителен танцов ансамбъл „Златна Тракия“ с художествен ръководител Златка Тимонова, Вокална група „Лотос бял“ с художествен ръководител Стефан Милев.