Харманли с кандидат- кмет социалист, издигнат от комунисти
Харманли с кандидат- кмет социалист, издигнат от комунисти / netinfo
Бизнесменът Красимир Костов обяви днес официално кандидатурата си за кметския пост в Харманли. Номинацията му е издигната от политическо движение „Социалдемократи”, Комунистическа партия на България и Политически клуб „Тракия”.

Като член на БСП от 1998г. обаче Костов не изключва възможността да бъде подкрепен и от БСП. Отдръпването си от червената партия на която симпатизира от години обяснява с разногласията по водената от партията политика на общинско и централно ниво.

Според Красимир Костов общината и БСП трябва да се управляват по друг начин, така че да бъде преодоляно разкъсването с низовите организации и да се съобразяват с мнението на членската маса.

Преговори за обединяване около кандидатурата на Костов ще бъдат водени и с партии от т. нар. Коалиция „За България”, включително с писмени покани. Обявената днес коалиция ще се бори на предстоящия местен вот за Кмет на Община, кметове на населени места и съветници.

Листата ще бъде готова в средата на септември, както и програмата за управление на Харманли. В програмата ще бъдат обобщени всички идеи на бъдещите партньори, а в листата ще бъдат включени професионалисти и хора, които ще работят за града.

Въпреки малката с членска маса от Партия на комунистите в България смятат, че биха подпомогнали кандидатурата на Красимир Костов, защото основни техни идеи са развитието на града и повишаването стандарта на живот и средата в която трябва да живеят харманлийци.

Основна причина да се намесят в политическия живот и да се явят на предстоящата предизборна надпревара е чрез местната власт да внесат коренна промяна в развитието на Харанли.