Григор загуби от  Жил Симон в Монте Карло
Григор загуби от Жил Симон в Монте Карло / Gulliver/GettyImages

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби с 0:2 сета /4:6, 3:6/ от французина Жил Симон в мач от втория кръг на турнира в Монте Карло и отпадна от надпреварата, пише Gong.bg.

Така Димитров допусна пето поражение от този съперник и не успя да защити точките си от миналия сезон, когато достигна до четвъртфиналите в турнира.

Първата ни ракета при мъжете изигра по-добър първи сет, който се реши с един пробив в края, но във втория направи множество непредизвикани грешки. Григор Димитров проби французина за 3:2 във втория сет, но после допусна бързо връщане на пробива и четири поредни гейма за Жил Симон, който убедително спечели с 6:3 сета.

Първият сет бе доста оспорван, като двамата съперници внимаваха много и с търпение. Двамата взимаха подаванията си до 4:4, след оспорван гейм французинът успя да спечели подаването си и поведе за 5:4.

Димитров трябваше да сервира за оставане в мача, но тръгна с двойна грешка. Последваха нови непредизвикани грешки за Григор и французинът стигна до три сетбола при 0:40. Жил Симон спечели още първата си възможност за пробив, с което спечели гейма, а и сета с 6:4.

Във втория сет всичко вървеше обнадеждаващо за българина, който успя да пробие подаването на съперника си и да поведе с 3:2. Димитров обаче допусна бърз обрат и срив в играта си.

 

Симон се възползва и не даде шанс да Гришо да се върне в мача, затваряйки двубоя за 2:0 в своя полза.